David Griffiths Chesterfield, United Kingdom

Utilities 344 comments

by csgib
Score 89%
11 Dislikes
Jul 30 2013
I also see a similar issue. The iso is created but it is 0 bytes in size, therefore useless. I have only just tried this app for the 1st time today and it looks promising but this is a show stopper. Using openSUSE 11.4 64bit. Strangely the app reports "WARNING ! Missing dependancies :FFMPEG" on start which is erroneous as ffmpeg has been installed for years.

Hope someone can shed some light on this.

Dave - Jul 14 2011

Graphics 31 comments

Score 76%
24 Dislikes
Sep 14 2011
Hi. You can change the KDE default by going to System Settings/Shortcuts and Gestures/Custom Shortcuts/Preset Actions and changing the associated application for Printscreen to kaption.


Dave - May 17 2011
Yasp-Scripted (Systemmonitor) v1.0.8a

Plasma 4 Widgets 301 comments

Score 83%
17 Dislikes
Feb 25 2011
Hi Duncan

Thanks for all your help. I've actually fixed the issue. It appears it was simply a disparity in a start up script somewhere (don't exactly know where, but not bothered at this point :-) ). I did some more updates from the Tumbleweed repository that I mentioned earlier. This has fixed the issue and all is now functioning as it used to.

Again, many thanks for your help and insights, they actually provided me with the clue as to what may have happened.

Dave - Mar 03 2011
Hi Duncan,

Thanks for taking the extra time on this small issue. Unfortunately I'm a little out of my comfort zone at the moment. However:
cat /proc/mounts
rootfs / rootfs rw 0 0
devtmpfs /dev devtmpfs rw,relatime,size=2022132k,nr_inodes=505533,mode=755 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw,relatime 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,gid=5,mode=620,ptmxmode=000 0 0
/dev/sda1 / ext4 rw,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
obexautofs /mnt/host fuse.obexautofs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,user_id=0,group_id=0 0 0
fusectl /sys/fs/fuse/connections fusectl rw,relatime 0 0
/dev/sda4 /media/backup ext4 rw,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/sdb1 /home ext4 rw,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
obexautofs /mnt/host fuse.obexautofs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,user_id=0,group_id=0 0 0
proc /var/lib/ntp/proc proc ro,nosuid,nodev,relatime 0 0

Are the 2 root entries you expect to see there? I think they are from your description but it would be great if you could confirm. I have rebuilt the initrd just in case and rebooted prior to running the cat command above. The situation still remains the same. If I am missing something here then a pointer to the relevant documentation or action I could take to resolve would be great. I really appreciate the time you are taking to assist.
Best regards
Dave - Mar 03 2011
Hi Duncan

I am running kernel which comes from the Tumbleweed repository on openSUSE 11.3. The df command shows the following:
dave@opensuse113:~> df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/sda4 243668872 89560596 141730600 39% /media/backup
/dev/sdb1 240362656 76351556 151801300 34% /home
dave@opensuse113:~> sudo df
root's password:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/sda4 243668872 89560596 141730600 39% /media/backup
/dev/sdb1 240362656 76351612 151801244 34% /home

which as you can see is the same for both the normal user and root. However, I will see if I can track down any settings that may affect the lack of / info as you suggest. In the mean time, are you aware of what permissions may be set and where?
Thanks for your input.
Dave - Mar 03 2011
Thanks for the suggestion. I have been playing around with plasma engine explorer as you suggested. I see no entry in the partitions list for / or root only home and backup which I am able to read. How do I get it to see the / or root partition? Any idea why it could previosly see it but now cannot?
Dave - Mar 03 2011

First, thanks for a great plasmoid it's been working well for weeks. Now, suddenly, it cannot parse systemmonitor:partitions/root/freespace:value and simply freezes at this point. The same line for systemmonitor:partitions/home works fine which appears after this in the script. I am simply commenting out the root entries for now. Any ideas why this might be happening? I can't think of anything that has changed on my system.
Thanks in advance. - Mar 01 2011
Oxygen Plasma (>= 4.5) System Tray Icons

Individual Icons/-sets 13 comments

Score 67%
33 Dislikes
Mar 08 2012
Hi. I created an RPM from v5.0.0 sources and installed that. Ark still produced the error, but running unxz from the command line worked fine. I now have the icons installed. Excellent work, they look great. Many thanks for your comments regarding the xz archive. Best regards, Dave - Nov 13 2010
Hi. Thanks for the fast response. openSUSE 11.3 ships with xz 4.999.9beta-3.7 which I assume is too early a version. I will attempt to get V5.0 to compile and hopefully that will resolve the issue for me. Regards, Dave - Nov 13 2010
Hi. These look great but I am unable to extract the archive. The error appears as follows:

Reading the archive '/home/dave/Downloads/oxygen-plasma-icons-1.tar.xz' failed with the error 'The archive reading failed with message: Unrecognized archive format: Invalid or incomplete multibyte or wide character'

Which archiver application would you recommend. I have tried ark and xarchiver with the same error in both cases. TIA. - Nov 13 2010
OpenSuse-CK Splash-Screen

Plasma Splash Screens

Score 65%
35 Dislikes
Jun 15 2011
Burn Playlist 2 CD

Amarok 2.x Scripts

Score 57%
43 Dislikes
Mar 24 2011

Amarok 2.x Scripts

Score 63%
37 Dislikes
Mar 24 2011
Score 86%
14 Dislikes
Mar 13 2011
Simple NVidia Info

Plasma 4 Widgets

Score 73%
27 Dislikes
Mar 13 2011

Plasma 4 Widgets

Score 65%
35 Dislikes
Mar 13 2011
Dust green

Plasma Color Schemes

Score 68%
32 Dislikes
Feb 21 2011
Obsidian Green

Plasma Color Schemes

Score 52%
48 Dislikes
Feb 21 2011